In the kitchen: muffin
Sziasztok! Íme az első gasztro bejegyzésem. Annyira örülök, hogy végre rászántam magam és bemutathatom nektek a sütés/főzés kategóriában első bejegyzésemet. 31-én sütöttem, mégpedig "halloween" témában, aminek igazán a legkisebbek örültek. Előkerültek a gumicukor békák, giliszták és a fogsorok is. De beszéljünk a lényegről, arról ami a cukrok alatt vannak...
Hozzávalók:
-
5 pohár liszt
-
3 és 3/4 pohár cukor
-
3 pohár tej
-
2 tojás
-
2 vanilliás cukor
-
2 sütőpor
-
50 g olvasztott margarin
-
ízesítéshez: fahéj és dió
Ez abszolút egy saját tervezésű és fejlesztésű muffin recept, ami az évek során a család és barátok kedvence lett. Bármilyen alkalomra tökéletes, és az elkészítése sem bonyolult, sőt. Elszánt kezdőknek különösen jó választás. A muffin tészta elkészítése annyiból áll, hogy az összes hozzávalót összeöntjük, és simára keverjük. A fahéjat és a diót is mindenki saját ízlése szerint adagolja a tésztához. Az egész diót a tésztába is keverhetjük, de (mint most én is) darabonként is beletehetjük a formában lévő tésztába. A formákat félig töltjük meg, mivel a sütőben kb. kétszeresére nő meg a muffin. 170°C-os sütőben 20 percig sütjük, amíg kellően barnás színe nem lesz (nyugodtan megszúrhatjuk fogpiszkálóval, hogy megnézzük a tésztáját). 120 ml-es pohárral dolgoztam, és így lett 44db muffin. Ezután a díszítés következhet, erre kétféle variációt hoztam nektek például.
Üdv.: U.
|