| 
In the kitchen: muffin
	 
	Sziasztok! Íme az első gasztro bejegyzésem. Annyira örülök, hogy végre rászántam magam és bemutathatom nektek a sütés/főzés kategóriában első bejegyzésemet. 31-én sütöttem, mégpedig "halloween" témában, aminek igazán a legkisebbek örültek. Előkerültek a gumicukor békák, giliszták és a fogsorok is. De beszéljünk a lényegről, arról ami a cukrok alatt vannak...
	Hozzávalók: 
	
		5 pohár liszt
		3 és 3/4 pohár cukor
		3 pohár tej
		2 tojás
		2 vanilliás cukor
		2 sütőpor
		50 g olvasztott margarin
		ízesítéshez: fahéj és dió 
	Ez abszolút egy saját tervezésű és fejlesztésű muffin recept, ami az évek során a család és barátok kedvence lett. Bármilyen alkalomra tökéletes, és az elkészítése sem bonyolult, sőt. Elszánt kezdőknek különösen jó választás. A muffin tészta elkészítése annyiból áll, hogy az összes hozzávalót összeöntjük, és simára keverjük. A fahéjat és a diót is mindenki saját ízlése szerint adagolja a tésztához. Az egész diót a tésztába is keverhetjük, de (mint most én is) darabonként is beletehetjük a formában lévő tésztába. A formákat félig töltjük meg, mivel a sütőben kb. kétszeresére nő meg a muffin. 170°C-os sütőben 20 percig sütjük, amíg kellően barnás színe nem lesz (nyugodtan megszúrhatjuk fogpiszkálóval, hogy megnézzük a tésztáját). 120 ml-es pohárral dolgoztam, és így lett 44db muffin.  Ezután a díszítés következhet, erre kétféle variációt hoztam nektek például. 
	 
	 
	 
	 
	 
	Üdv.: U. |